Lezing over Winsumer architect/tekenaar Koos Scholma

Louis Stiller zal woensdag 13 maart, op uitnodiging van de Historische Vereniging Winsum-Obergum, een lezing geven over de Winsumer architect/tekenaar Koos Scholma. De lezing vindt plaats bij Op Maarhuizen.

Schrijver en journalist Stiller, woonachtig in Warffum, is een van de schrijvers van het boek Koos Scholma. Schetsen van een veranderd Groninger landschap. Andere boeken van zijn hand zijn onder andere Gasland en Sporen door het Hogeland.

Waardevolle tekeningen
Koos Scholma (1912-2007), zoon van een rijtuigbouwer en meubelmaker uit Winsum, had vanaf zijn vroege jeugd al belangstelling voor gebouwen en landschappen en tekende deze met oog voor detail. In de loop der tijd zijn de door hem vastgelegde onderwerpen -huizen, kerken, boerderijen, molens, maren en weggetjes- subtiel gerenoveerd, aangepast of zelfs helemaal verdwenen. De schetsen van Scholma geven hiermee een inkijkje in de veranderingen van het Groninger landschap. Heel erg bekend is de Winsumer misschien niet, maar de ruim tweehonderd tekeningen die hij achterliet zijn wel uiterst waardevol.

De lezing start om 20.00 uur. Belangstellenden dienen zich aan te melden via henkwolters@kpnmail.nl.